Recept voor gebakken oesterzwammen met knoflook



Ingrediënten voor 4 personen
400 gram oesterzwammen
vier eetlepels sesamolie
vier sjalotjes
twee teentjes knoflook
vier eetlepels peterselie
Snufje zeezout
snufje zwarte peper
water

Indien gewenst
vier eetlepels witte wijn

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Snij de voetjes van de oesterzwammen en verdeel de hoeden in grote stukken
Snipper de sjalotjes
pers de knoflook uit
Hak de peterselie fijn

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen gedurende 2 min op middel hoog vuur. Voeg de sjalotjes, de knoflook, en de peterselie toe, bestrooi met zout en peper en roerbak nog gedurende een minuut. Indien gewenst kun je het afblussen met 4 eetlepels wijn of water en nog 30 seconden doorwarmen.