Recept voor pompoen adukibonen
Ingrediënten voor 2 personen kleine halve pompoen 1/2 kop adukibonen 2,5 centimeter kombu snufje zeezout ruim water Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 15 minuten Voorbereiding Week de kombu en de adukibonen over nacht. Verwijder de pompoenpitten en snij de pompoen in stukken. Bereiding Leg de geweekte kombu op de bodem van een gietijzeren pan. Leg hier de pompoenstukjes bovenop. Verspreid de adukibonen over de pompoen. Voeg zoveel water toe dat de pompoen onder water staat. Breng langzaam aan de kook. Dit duurt ± 10 à 15 minuten. Roer niet in de pan tijdens het koken. Kook op een laag vuur gedurende een uur. Voeg tussentijds water toe als dat nodig is. Voeg na een uur het zout toe en laat daarna nog 15 - 30 minuten verder koken totdat het meeste vocht is verdampt. Zet het vuur uit en laat de pot een paar minuten rusten alvorens te serveren.