Recept voor pompoen kikkererwten



Ingrediënten voor 2 personen
kleine halve pompoen
1/2 kop kikkererwten
2,5 centimeter kombu
snufje zeezout
ruim water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 15 minuten

Voorbereiding
Week de kombu en de kikkererwten over nacht.
Verwijder de pompoenpitten en snij de pompoen in stukken.

Bereiding
Leg de geweekte kombu op de bodem van een gietijzeren pan.
Verspreid de kikkererwten over de pompoen.
Voeg zoveel water toe dat de pompoen onder water staat.
Breng langzaam aan de kook. Dit duurt ± 10 à 15 minuten.
Roer niet in de pan tijdens het koken.
Kook op een laag vuur gedurende een uur. Voeg tussentijds water toe als dat nodig is.
Voeg na een uur het zout toe en laat daarna nog 15 - 30 minuten verder koken totdat het meeste vocht is verdampt.
Zet het vuur uit en laat de pot een paar minuten rusten alvorens te serveren.