Recept voor pompoen met rode kool en umeboshi



Ingrediënten voor 4 personen
een halve pompoen
een halve rode kool
2 - 3 umeboshipruimen (pit verwijderen)
water

Indien gewenst
Citroensap en shisopoeder ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur

Voorbereiding
Pompoen schoonborstelen, pitten verwijderen en in stukken snijden.
Rode kool wassen en in grote dobbelstenen snijden.

Bereiding
Een gietijzeren pan opzetten met daarin eerst de umeboshi, dan de rode kool en dan de pompoen.
Voeg 3 koppen water toe.
Zet op een hoog vuur totdat het kookt. Dit duurt ± 5-10 minuten.
Draai de vlam terug tot laag, doe het deksel op de pan en laat het 45 minuten sudderen met het deksel erop.
Roer niet tijdens het koken. Controleer af en toe of er nog genoeg water op staat.
Als het klaar is, dan de groenten goed door elkaar roeren.
Voeg eventueel een klein beetje citroensap en strooi er wat shisobladpoeder over ter garnering.