Recept voor gewokte postelein met gember en uien
Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo postelein 2 uien 1 snufje zeezout 2 eetlepels geroosterde sesamolie (kun je kant en klaar kopen) klein stukje verse gember water Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Was de postelein in ruim water en laat uitdruipen in een vergiet. Snij eventueel het onderste deel van de wortel er af als dat nodig is. Snij de gember in dunne plakken en snij nog fijner tot snippers. Snipper de uien. Bereiding Doe de olie in de wok. Verwarm de olie tot hij heet is. Wanneer je er met een eetstokje in prikt moet het gaan sissen. Doe de gember in de olie en laat bakken gedurende ± een minuut. Doe de uien erbij en laat bakken totdat deze glazig zien met een bruin randje. Schep de postelein om met 2 houten spatels totdat hij bijna gaar is (± 3 - 5 minuten). Doe er zeezout en peper bij. Schep nog 1 minuut om. Serveer direct.