Recept voor furofuki raapjes
Ingrediënten voor 4 personen 2 -3 middelgrote raapjes 2,5 cm reep kombu water 3 - 4 afgestreken eetlepels natto miso Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten Voorbereiding De raapjes grondig schoonborstelen en snijden in 1 – 1,5 cm dikke plakken, die je dan weer door de helft snijdt. Bereiding Een grote pan met dikke bodem of gietijzeren pan opzetten met 1,5 – 2,5 cm water. Breek de kombu in kleinere stukjes en voeg aan het koude water toe. Breng water met kombu aan de kook op hoog vuur 5 – 10 min, tot de smaak van de kombu in het water komt. Doe de gesneden raapjes in de pan bij het kombu-water en breng opnieuw aan de kook. Draai de vlam terug tot halfhoog, doe het deksel op de pan en laat het koken tot de raapjes halfdoorzichtig zijn geworden, in ± 5 - 10 minuten. Los de miso op in een beetje kokend water uit de pan en gebruik een staafmixer om het te mixen tot een romige puree. Giet de puree over de raapjes. Doe het deksel terug op de pan en sudder op laag vuur. Schudt onder het koken de pan met beide handen zodat de raapjes geheel met miso bedekt worden. Kook nog even door, soms wat water toevoegend, als de pan te droog kookt, tot alle raapjes als het ware gesmolten is en je met een chopstick makkelijk dor de raapjes kan prikken. Nogmaals de raapjes omschudden in de pan. Als al het water verdampt is, zijn de furofuki raapjes klaar. De totale kooktijd is ± 15-20 minuten.