Recepten voor rabarber

Op deze pagina vind je de volgende recepten voor rabarber:

rabarber

Rabarber


Recept voor gekookte rabarber

Ingrediënten voor 4 personen
500-750 gram rabarber
Snufje zeezout
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten

Voorbereiding
Was de rabarber goed. Snijd de onderkant van de stelen en de bladeren eraf en gooi weg. Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is. Snijd de rabarber in kleine stukjes van 2-3 cm per stuk.

Bereiding
Pak een kleine pan, doe er een bodempje water in en plaats deze op het vuur. Doe de rabarber en het snufje zeezout in de pan, voeg water toe, zodanig dat de rabarber er nog 1/2 cm boven uit steekt en doe een deksel op de pan en laat het rustig sudderen gedurende 30 minuten.

rabarber schillen

Rabarber schillen

gekookte rabarber

Gekookte rabarber


Recept voor rabarbercompôte

Ingrediënten voor 4 personen
500-750 gram rabarber
1-2 zoete appels
1 handje rozijnen
2 afgestreken eetlepels kuzu of maizena
snufje zeezout
Ruim water

Indien gewenst
een snufje kaneel
een snufje vanillepoeder
een paar aardbeien voor de garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten

Voorbereiding
Was de rabarber goed. Snijd de onderkant van de stelen en de bladeren eraf en gooi weg. Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is. Snijd de rabarber in kleine stukjes van 2-3 cm per stuk.
Schil de appel en snij in blokjes van ongeveer 2-3 cm.


Bereiding
Pak een kleine pan, doe er een bodempje water in en plaats deze op het vuur. Doe de rabarber, de rozijnen en het snufje zeezout in de pan, voeg water toe, zodanig dat de rabarber er nog 1/2 cm boven uit steekt en doe een deksel op de pan en laat het rustig sudderen gedurende 20 minuten. Voeg nu de appelblokjes en eventueel de kaneel en het vanillepoeder toe en laat nog 10 minuten koken. Je ziet de rabarber vanaf dit moment uit elkaar vallen. Zet de pan van het vuur en roer even om. Roer niet te lang anders wordt het moes.

Garneer met een paar plakjes aardbeien of een hele aardbei in het midden van het schaaltje. Maak er iets moois van!

De rabarbercompote kun je laten afkoelen of warm eten, als bijgerecht of dessert.

rabarber schillen

Rabarber schillen

rabarbercompôte

Rabarbercompôte