Recepten voor rabarber
Op deze pagina vind je de volgende recepten voor rabarber: |
Rabarber |
Recept voor gekookte rabarber Ingrediënten voor 4 personen 500-750 gram rabarber Snufje zeezout water Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten Voorbereiding Was de rabarber goed. Snijd de onderkant van de stelen en de bladeren eraf en gooi weg. Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is. Snijd de rabarber in kleine stukjes van 2-3 cm per stuk. Bereiding Pak een kleine pan, doe er een bodempje water in en plaats deze op het vuur. Doe de rabarber en het snufje zeezout in de pan, voeg water toe, zodanig dat de rabarber er nog 1/2 cm boven uit steekt en doe een deksel op de pan en laat het rustig sudderen gedurende 30 minuten. |
Rabarber schillenGekookte rabarber |
Recept voor rabarbercompôte Ingrediënten voor 4 personen 500-750 gram rabarber 1-2 zoete appels 1 handje rozijnen 2 afgestreken eetlepels kuzu of maizena snufje zeezout Ruim water Indien gewenst een snufje kaneel een snufje vanillepoeder een paar aardbeien voor de garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten Voorbereiding Was de rabarber goed. Snijd de onderkant van de stelen en de bladeren eraf en gooi weg. Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is. Snijd de rabarber in kleine stukjes van 2-3 cm per stuk. Schil de appel en snij in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Bereiding Pak een kleine pan, doe er een bodempje water in en plaats deze op het vuur. Doe de rabarber, de rozijnen en het snufje zeezout in de pan, voeg water toe, zodanig dat de rabarber er nog 1/2 cm boven uit steekt en doe een deksel op de pan en laat het rustig sudderen gedurende 20 minuten. Voeg nu de appelblokjes en eventueel de kaneel en het vanillepoeder toe en laat nog 10 minuten koken. Je ziet de rabarber vanaf dit moment uit elkaar vallen. Zet de pan van het vuur en roer even om. Roer niet te lang anders wordt het moes.Garneer met een paar plakjes aardbeien of een hele aardbei in het midden van het schaaltje. Maak er iets moois van! De rabarbercompote kun je laten afkoelen of warm eten, als bijgerecht of dessert. |
Rabarber schillenRabarbercompôte |