Recept voor rode kool met pastinaak, zuurkool en umeboshi
Ingrediënten voor 4 personen een halve rode kool 2 pastinaken 200 gram zuurkool 2 - 3 umeboshi (pit verwijderen) water Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur Voorbereiding Patinaken schoonborstelen en in schuine schijven snijden. Rode kool wassen en in grote dobbelstenen snijden Bereiding Een gietijzeren pan opzetten met daarin eerst de umeboshi, dan de rode kool en dan de pastinaken. Doe de zuurkool bovenop. Voeg 3 koppen water toe. Zet op een hoog vuur totdat het kookt. Dit duurt ± 5-10 minuten. Draai de vlam terug tot laag, doe het deksel op de pan en laat het 45 minuten sudderen met het deksel erop. Roer niet tijdens het koken. Controleer af en toe of er nog genoeg water op staat. Als het klaar is, dan kun je de groenten goed door elkaar roeren of zo opdienen.