Recept voor spaghettisaus
Ingrediënten voor 4 personen 2 grote uien 1/2 courgette 1 snufje zeezout 1 hele kleine winterpeen of 2 gewone worteltjes 1 blik van 400 gram ontvelde tomaten in stukjes in tomatensap 1 scheutje ponzu (= 1 dopje van de fles vol) 1 scheutje shoyu (= 2 dopjes van de fles vol) 1 theelepel mirin 1/2 theelepel oregano 1 eetlepel kuzu water Indien gewenst 2 eetlepels olijven (In plaats van in water koken, kun je de uien en wortel ook bakken in 2 eetlepels olijfolie.) Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Snipper de uien Rasp de wortel met een grove rasp. Verwijder het steeltje en de onderkant van de courgette. Rasp de courgette met schil met een grove rasp. Bereiding Breng een bodempje water aan de kook of verhit de olijfolie. Doe hier de geraspte wortel en gesnipperde ui bij en het zout en laat enkele minuten bakken / koken. Voeg de tomaten toe. Voeg de ponzu, de shoyu en de oregano toe. Roer goed om en breng aan de kook. Voeg de courgette toe en roer goed om en breng opnieuw aan de kook. Los de kuzu op in een beetje koud water en voeg dan toe, terwijl je goed roert. Met dank aan Dini.