Recept voor gewokte spinazie met gember en uien
Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo spinazie 2 uien 1 snufje zeezout 2 eetlepels geroosterde sesamolie (kun je kant en klaar kopen) of 2 eetlepels zonnebloemolie klein stukje verse gember water Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Was de spinazie in ruim water en laat uitdruipen in een vergiet. Snij de gember in dunne plakken en snij nog fijner tot snippers. Snipper de uien. Bereiding Doe de olie in de wok. Verwarm de olie tot hij heet is. Wanneer je er met een eetstokje in prikt moet het gaan sissen. Doe de gember in de olie en laat bakken gedurende ± een minuut. Doe de uien erbij en laat bakken totdat deze glazig zien met een bruin randje. Schep de spinazie om met 2 houten spatels totdat hij bijna gaar is (± 3 - 5 minuten). Doe er zout en peper bij. Schep nog 1 minuut om. Serveer direct.