Recept voor gewokte spitskool met gember
Ingrediënten voor 4 personen hele spitskool Snufje zeezout klein scheutje mirin klein scheutje shoyu 2 eetlepels geroosterde sesamolie (kun je kant en klaar kopen) stukje verse gember Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Was de buitenkant en snij de spitskool in lucifertjes. Rasp de gember met een fijne rasp. Bereiding Doe de olie in de wok. Verwarm de olie tot hij heet is. Wanneer je er met een eetstokje in prikt moet het gaan sissen. Doe de spitskool in de olie met een snufje zeezout. Doe er een klein scheutje mirin bij. Schep de spitskool om met 2 houten spatels totdat hij bijna gaar is (± 2 minuten). Knijp het sap uit de gember met de hand of citroenpersje en voeg toe. Doe er een klein scheutje shoyu bij. Schep nog 1 minuut om. Serveer direct. Met dank aan Dini.