Recept voor macrobiotische tabbouleh - bulgursalade met verse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop bulgur 1 stukje kombu van een centimeter 1 snufje zeezout 1 kleine ui 2 middelgrote wortels 10 blaadjes munt 10 takjes peterselie 2 eetlepels olijfolie citroensap van een hele citroen water Indien gewenst verse veldsla een teentje knoflook gedroogde tomaatjes ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten Voorbereiding Was de wortels en snij ze fijn of rasp ze op een grove rasp. Snipper de uien. Was de munt en peterselie en snij erg fijn. Bereiding Spoel de bulghur af in een zeef. Doe de bulghur in een pan met anderhalve kop water en breng aan de kook. Als het kookt, voeg dan na 5 minuten het zout toe. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer af en toe of er nog genoeg water opzet en voeg indien nodig een heel klein beetje toe. Aan het eind van het kookproces mag er geen water meer over zijn. Doe de uien, de wortels, de munt (en eventueel de knoflook) en de peterselie in een schaal en doe de bulghur erbij. Roer nog niet om maar wacht tot de bulghur helemaal afgekoeld is. Vroeg nu de olijfolie en citroensap toe en roer goed om. In plaats van olijfolie en citroensap kun je ook tahini dressing van witte tahin sesampasta gebruiken. Eventueel kun je er nog wat verse veldsla doordoen en/of garneren met gedroogde tomaatjes.