Recept voor macrobiotische tabbouleh - bulgursalade met verse kruiden



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop bulgur
1 stukje kombu van een centimeter
1 snufje zeezout
1 kleine ui
2 middelgrote wortels
10 blaadjes munt
10 takjes peterselie
2 eetlepels olijfolie
citroensap van een hele citroen
water

Indien gewenst
verse veldsla
een teentje knoflook
gedroogde tomaatjes ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten

Voorbereiding
Was de wortels en snij ze fijn of rasp ze op een grove rasp.
Snipper de uien.
Was de munt en peterselie en snij erg fijn.

Bereiding
Spoel de bulghur af in een zeef.
Doe de bulghur in een pan met anderhalve kop water en breng aan de kook.
Als het kookt, voeg dan na 5 minuten het zout toe.
Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Controleer af en toe of er nog genoeg water opzet en voeg indien nodig een heel klein beetje toe.
Aan het eind van het kookproces mag er geen water meer over zijn.
Doe de uien, de wortels, de munt (en eventueel de knoflook) en de peterselie in een schaal en doe de bulghur erbij.
Roer nog niet om maar wacht tot de bulghur helemaal afgekoeld is.
Vroeg nu de olijfolie en citroensap toe en roer goed om.
In plaats van olijfolie en citroensap kun je ook tahini dressing van witte tahin sesampasta gebruiken.
Eventueel kun je er nog wat verse veldsla doordoen en/of garneren met gedroogde tomaatjes.