Recepten voor tuinbonen
Recept voor gekookte tuinbonenIngrediënten voor 2 personen 1 kilo verse ongedopte tuinbonen 1 snufje zeezout water Indien gewenst 1 theelepel gedroogd bonekruid of 1 eetlepel fijngehakte verse bonekruid Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Dop de tuinbonen Bereiding Breng het water aan de kook met het zeezout. Doe de tuinbonen in het kokende water, eventueel met het bonekruid. Kook de tuinbonen totdat zij gaar zijn (10-15 minuten). |
Klik op de afbeelding om hem te vergroten: Gekookte tuinbonen |
Recept voor tuinbonen met courgettesIngrediënten voor 2 personen 500 gram verse ongedopte tuinbonen 1 hele courgette 1 citroen 1 eetlepel olijfolie of sesamolie 1 bosui of lente-ui 1 snufje gemalen zwarte peper 1 snufje zeezout Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Dop de tuinbonen. Was de courgette, snij kop en staart eraf en snij in blokjes. Rasp de citroenschil, totdat je ongeveer een theelepel vol hebt. Snij het lente-uitje of bosuitje in kleine ringetjes. Bereiding Breng 1/2 liter water aan de kook met het zeezout en een theelepel citroensap. Doe de tuinbonen in het kokende water. Kook de tuinbonen gedurende 3 minuten en voeg dan de courgetteblokjes toe. Laat 3 minuten koken. Giet de groenten door een vergiet en spoel af met koud water. Verhit de olie in een koekepan. Als de olie heet is, zet het vuur laag. Doe de groenten, geraspte citroenschil, lente-uitje of bosuitje en snufje zwarte peper in de koekepan. Roer goed om en laat op een laag vuur nog 2 minuten opwarmen. Garneer eventueel met een schijfje citroen. |
Klik op de afbeelding om hem te vergroten: Tuinbonen met courgettes |
Recept voor tuinbonenpureeTuinbonenpuree is heerlijk op brood of als dipsaus Ingrediënten voor 2 personen 1 kilo verse ongedopte tuinbonen 1 teentje knoflook 1 theelepel olijfolie 1 snufje gemalen zwarte peper 1 snufje zeezout Indien gewenst 1 theelepel gedroogd bonekruid of 1 eetlepel fijngehakte verse bonekruid 2 blaadjes fijngesneden munt en/of een heel blaadje munt ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Dop de tuinbonen Pers het teentje knoflook Bereidingmethode 1 Breng 1/2 liter water aan de kook met het zeezout. Doe de tuinbonen in het kokende water, eventueel met het bonekruid. Blancheer de tuinbonen gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook, munt, zwarte peper en olijfolie toe en pureer met een staafmixer. Garneer eventueel met een blaadje munt.Bereidingmethode 2 Breng 1/2 liter water aan de kook met het zeezout. Doe de tuinbonen in het kokende water, eventueel met het bonekruid. Blancheer de tuinbonen gedurende 5 minuten. Bak de knoflook in de olie. Doe de tuinbonen, de knoflook, de zwarte peper en de munt bij elkaar en pureer met een staafmixer. Garneer eventueel met een blaadje munt. |
Klik op de afbeelding om hem te vergroten: Tuinbonenpuree |