Recept voor uienspread



Ingrediënten voor 2 personen
4 middelgrote uien
4 eetlepels olijfolie, sesamolie of zonnebloemolie
1 snufje zeezout

Indien gewenst
2 - 4 teentjes knoflook en/of
1 afgestreken theelepel tijm en/of
1 afgestreken theelepel oregano en/of
1 afgestreken theelepel bieslook

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Snipper de ui en indien gewenst, de knoflook.
Doe het zout met de kruiden die je toe wilt voegen in een vijzel of suribachi en maal fijn, maar wanneer je niet vijzelt, kan dat ook.

Bereiding
Doe de olie, uien en eventueel de knoflook tegelijk in de pan, dus NIET eerst de olie verhitten.
Zet op een laag vuur en laat sudderen gedurende ± 20 minuten, onder voortdurend omscheppen.
Wanneer de randjes glazig / bruin zien is het klaar.
Schep het kruidenmengsel er doorheen en laat even staan.

Uienspread is heerlijk op brood of een toastje voorafgaand aan een maaltijd.