Recept voor winterpeen met uien



Ingrediënten voor 4 personen
250 gram uien
500 gram winterpeen
2 eetlepels sesamolie
1 afgestreken eetlepel bouillonpoeder of dashi
2 afgestreken eetlepels maïzena
150 ml water

Indien gewenst
een bosje peterselie

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Borstel de winterpenen schoon.
Snij de winterpenen in plakken van ± 1 centimeter.
Snij de uien in ringen.
Snij eventueel de peterselie fijn.

Bereiding
Doe de olie in een pan en fruit hierin de uien, totdat ze glazig zien, maar nog geen bruine randjes hebben.
Voeg het water en het bouillonpoeder toe en roer.
Doe de winterpenen erbij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten koken.
Doe de maïzena in een kommetje met koud water.
Roer de maïzena goed door totdat er geen klontjes meer zijn en voeg langzaam toe aan de winterpeen, terwijl je goed roert zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat nog een paar minuten koken totdat het kooknat gebonden is.
Garneer met de fijngesneden peterselie.