Recept voor winterpeen met uien
Ingrediënten voor 4 personen 250 gram uien 500 gram winterpeen 2 eetlepels sesamolie 1 afgestreken eetlepel bouillonpoeder of dashi 2 afgestreken eetlepels maïzena 150 ml water Indien gewenst een bosje peterselie Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Borstel de winterpenen schoon. Snij de winterpenen in plakken van ± 1 centimeter. Snij de uien in ringen. Snij eventueel de peterselie fijn. Bereiding Doe de olie in een pan en fruit hierin de uien, totdat ze glazig zien, maar nog geen bruine randjes hebben. Voeg het water en het bouillonpoeder toe en roer. Doe de winterpenen erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. Doe de maïzena in een kommetje met koud water. Roer de maïzena goed door totdat er geen klontjes meer zijn en voeg langzaam toe aan de winterpeen, terwijl je goed roert zodat er geen klontjes ontstaan. Laat nog een paar minuten koken totdat het kooknat gebonden is. Garneer met de fijngesneden peterselie.