Recept voor gekookte wortels met appelsaus



Ingrediënten voor 4 personen
400 gram wortels
een halve liter appelsap
snufje zeezout
twee afgestreken eetlepels maïzena
water

Indien gewenst
een takje peterselie

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Borstel de wortels schoon, snij het loof er niet helemaal af, maar laat ± een centimeter loof er aan zitten en snij in grote stukken.
Dit betekent dat je dus steeds een stuk wortel hebt met een centimeter loof er aan.

Bereiding
Zet water in een pan op het vuur en doe er een snufje zeezout bij.
Zodra het water kookt doe je de wortels erbij. Kook gedurende 10 minuten.
Doe in een ander pannetje het appelsap en breng aan de kook.
Doe de maïzena in een kommetje met koud water.
Roer de maïzena goed door totdat er geen klontjes meer zijn en voeg toe aan de appelsap.
Roer het geheel nogmaals goed om en giet in een opdienschaal over de wortels.
Garneer eventueel met een takje peterselie.