Recept voor gekookte wortels met appelsaus
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram wortels een halve liter appelsap snufje zeezout twee afgestreken eetlepels maïzena water Indien gewenst een takje peterselie Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Borstel de wortels schoon, snij het loof er niet helemaal af, maar laat ± een centimeter loof er aan zitten en snij in grote stukken. Dit betekent dat je dus steeds een stuk wortel hebt met een centimeter loof er aan. Bereiding Zet water in een pan op het vuur en doe er een snufje zeezout bij. Zodra het water kookt doe je de wortels erbij. Kook gedurende 10 minuten. Doe in een ander pannetje het appelsap en breng aan de kook. Doe de maïzena in een kommetje met koud water. Roer de maïzena goed door totdat er geen klontjes meer zijn en voeg toe aan de appelsap. Roer het geheel nogmaals goed om en giet in een opdienschaal over de wortels. Garneer eventueel met een takje peterselie.