Keukentips
Aangebakken of aangebrande pan Een aangebakken pan kun je weer schoon krijgen door er een nacht water met soda in te laten staan. De volgende dag krijg je hem dan makkelijk schoon. Als een gietijzeren pan erg aangekoekt is, kun je hem goed schoonmaken door er wat soda in water in te koken. Aardappelen en uien Bewaar aardappelen en uien gescheiden. Dan bederven ze minder snel. Appelmoes Wanneer je een pot appelmoes omgekeerd in de koelkast zet krijg je er minder snel schimmel op. Citroen Een halve citroen droogt na een paar dagen uit in de ijskast. Dep de halve citroen in zout en hij droogt niet snel uit. Voor gebruik gewoon even afspoelen. Fornuis schoonmaken Laten weken met soda en heet water en je poetst het daarna makkelijk schoon, zonder te krassen. Fruitvliegjes Zet een bakje met witte wijnazijn of balsamico-azijn met een paar druppels afwasmiddel erin neer. De fruitvliegjes verdrinken erin. Groenteborstel schoonmaken Een groenteborstel kun je schoon houden door hem af en toe af te spoelen met kokend water en daarna helemaal te laten opdrogen. Keukenkastjes schoonmaken Dit kun je eenvoudig doen met heet water met soda. Knoflookgeur aan je handen Doe veel zout in je handen en wrijf met je handen op elkaar. Even je handen wassen en de geur van knoflook is verdwenen. Onrijp fruit Onrijp fruit is sneller rijp wanneer je er een rijp stuk fruit bijlegt. Radijsjes Wanneer je radijsjes wilt bewaren in de koelkast, dan is het raadzaam ze een keer per dag even te dompelen in water en ze daarna weer weg te zetten in de koelkast bij voorkeur in een zeef. Rode kool aan je handen Neem een halve citroen en wrijf je handen ermee in. Was ze daarna met zeep. Theepotten , waar bruine aanslag in is, kun je schoonwrijven met wat azijn of zout. Verse vis Verse vis heeft glanzende oogjes. Hoe doffer de oogjes, hoe minder vers. Zout drooghouden Een paar rijstkorrels in de zoutstrooier houdt het zout droog.