Granenrecepten

Boekweit

  • Boekweit  glutenvrij
  • Boekweit met shitake en ui  glutenvrij
  • Boekweitnoedels of soba  glutenvrij
  • Boekweitpap  glutenvrij
  • Bruine rijst

    Zie rijst.

    Bulgur of bulghur

  • Bulgur  pH: Licht verzurend
  • Bulgur met bleekselderij en wortel  pH: Neutraal
  • Bulgur met peulen, raapstelen en tofu  pH: Licht verzurend
  • Bulgur met selderie en peterselie  pH: Neutraal
  • Bulgursalade met kikkererwten  pH: Licht verzurend
  • Couscous

  • Couscous  pH: Licht verzurend
  • Gerst en gort

    Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Gerst
  • Gerstmelk pH: Licht verzurend
  • Gerst maaltijdsoep  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Gerstkroketten  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Gerst/parelgerst met groenten  pH: NeutraalVezelrijk
  • Gerst met kikkererwten  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Gerstsalade met shoyu-gemberdressing  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Gerst met linzen  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Gierst

  • Gierst - geroosterde gierst  glutenvrijpH: Sterk verzurend
  • Gierst met pompoen  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Gierst met selderie en peterselie  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Gierstpap met groenten  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Gierstpilaf  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Gort

    Zie gerst en gort.

    Graanvlokken en granenthee

  • Gekookte graanvlokken als ontbijt  pH: Licht verzurend
  • Geroosterde bruine rijstthee  pH: Licht verzurend
  • Geroosterde gerstthee  pH: Licht verzurend
  • Haver

  • Havermelk pH: Licht verzurend
  • Haverpap  pH: Licht verzurend
  • Haverrisotto  pH: Licht verzurend
  • Kamut

  • Kamut  pH: Licht verzurend
  • Kamut en bruine rijst  pH: Licht verzurend
  • Kamutmelk pH: Licht verzurend
  • Kasha

  • Kasha met kool en wortel  glutenvrijpH: Neutraal
  • Kasha salade  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Kinpira granen

  • Soba kinpira  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Mais

  • Gekookte mais  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Popcorn  glutenvrij
  • Mochi

  • Mochi - gebakken of gefrituurde mochi  glutenvrijpH: Sterk verzurend
  • Noedels en pasta

  • Bifun of rijstspaggetti  glutenvrijpH: Sterk verzurend
  • Soba kinpira  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Soba soep  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Parelgerst (hato mugi)

  • Bruine rijst met parelgerst  pH: Neutraal
  • Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Parelgerst (hato mugi) met kikkererwten en groenten
  • Parelgerstsoep 
  • Polenta

  • Polenta - gebakken of gegrilde polenta  glutenvrijpH: Neutraal
  • Polenta - gekookte polenta  glutenvrijpH: Neutraal
  • Polenta met pesto  glutenvrijpH: Neutraal
  • Quinoa

  • Quinoa  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Quinoa met selderie en peterselie  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Rijst

  • Bruine rijst of zilvervliesrijst  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Bruine rijst of zilvervliesrijst met bleekselderij, doperwten en champignons  glutenvrijpH: Neutraal
  • Bruine rijst of zilvervliesrijst met verse mais  glutenvrijpH: Neutraal
  • Bruine rijst met parelgerst  glutenvrijpH: Neutraal
  • Bruine rijst met zoete rijst  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Bruine rijst met zoete rijst en kastanjes  glutenvrijpH: Neutraal
  • Bruine rijstcrème  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Bruine rijstpaella met tofu  glutenvrij
  • Bruine rijstpap  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Bruine rijst- of zilvervliesrijstsalade met sinaasappel- en citroendressing  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Rijstmelk  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Sushi met zalm en avocado  glutenvrij
  • Walnootrijst  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Zwarte rijstpap met gojibessen  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Rogge

  • Geroosterde rogge  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Rogge  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Spelt

  • Spelt  pH: Licht verzurendVezelrijk
  • Speltmelk pH: Licht verzurend
  • Speltrisotto  pH: Licht verzurend
  • glutenvrij  = Glutenvrij
    pH: Sterk verzurend  = pH: Sterk verzurend
    pH: Licht verzurend  = pH: Licht verzurend
    pH: Neutraal  = pH: Neutraal
    Vezelrijk  = Vezelrijk

    pH totaaloverzicht