Groenterecepten

Andijvie

  • Alle andijvie recepten  glutenvrij
  • Gekookte andijvie glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Andijvie met rozijnen  glutenvrijpH: Neutraal
  • Andijviesalade met olie en azijn  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Artisjokken

  • Gekookte artisjokken  glutenvrijVezelrijk
  • Artisjokwater  glutenvrij
  • Furofuki groenten

  • Furofuki daikon  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Furofuki koolrabi met natto miso  pH: Neutraal
  • Furofuki raapjes  pH: Licht alkaliserend
  • Furofuki rammenas  glutenvrijpH: Neutraal
  • Furofuki schorseneren  glutenvrijpH: Neutraal
  • Furofuki wortels met shitake  pH: Neutraal
  • Gemengde groenten

  • Groentecurry  glutenvrij
  • Spaghettisaus  glutenvrij
  • Geperste salade

  • Chinese kool pickle  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Geperste appel-wortel-zuurkoolsalade  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Geperste bleekselderie spitskool zuurkoolsalade  glutenvrijpH: Neutraal Vezelrijk
  • Geperste komkommersalade  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Geperste komkommersalade met appel en radijs  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Geperste komkommersalade met appel en zuurkool  glutenvrijpH: Neutraal
  • Geperste wortelsalade  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Groene groenten

  • Bleekselderij met venkelzaadjes  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Broccoli  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Broccoli in knoflook  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Broccoli met pastinaak  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Broccolisalade  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Broccoli met sesamzaadjes en citroen  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Gesauteerde courgette op zijn Italiaans  glutenvrij
  • Courgette tempura  glutenvrij
  • Koolrabi - furofuki koolrabi met natto miso  pH: Neutraal
  • Kouseband  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Postelein - gewokt  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Prei - gewokt met shoyu, mirin en kerrie  glutenvrijpH: Neutraal
  • Spinazie  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Spinazie gewokt  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Spinazie met uien en komijn  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Warme spinaziesalade met walnoten
  • Groentendrank

  • Koolwater  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Zoete groentendrank  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Kinpira groenten

  • Kliswortel wortel kinpira  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kool

  • Gekookte bloemkool  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Bloemkool met fu  pH: Neutraal
  • Bloemkool met saffraan  pH: Neutraal
  • Boerenkool gewokt met paksoi en tofu  glutenvrijpH: Neutraal
  • Gekookte Chinese kool  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Gestoomde Chinese kool met dulse  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Gekookte groene kool  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Rode kool met pompoen en umeboshi  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Rode kool, pastinaak, zuurkool en umeboshi  glutenvrijpH: Neutraal
  • Gekookte spitskool  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Spitskool gewokt met gember  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Gekookte spruiten  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Witte kool en ui nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Zuurkool met ananas en rozijnen  glutenvrijpH: Sterk verzurend
  • Zuurkoolsalade met peterselie  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Nishime groenten

  • Alle nishime groenten  glutenvrij
  • Daikon, verse mais en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Daikon, pompoen en ui nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Daikon, pompoen en witte kool nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Kliswortel, lotuswortel en prei nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel, pompoen, tofu, ui en wortel nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel, ui en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Koolraap en wortel nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Lotuswortel, wortel en verse mais nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Pastinaak, witte kool en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Raap, shitake en witte kool nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Ui en witte kool nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Ui, witte kool en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Paddestoelen

  • Champignons met bosui  glutenvrij
  • Champignons met kokosmelk  glutenvrij
  • Roergebakken champignons  glutenvrij
  • Oesterzwammen met knoflook  glutenvrij
  • Shitake - gemarineerde shitake  glutenvrij
  • Shitake met gerstemoutstroop  pH: Licht verzurend
  • Pickles

  • Alle pickles glutenvrij
  • Bleekselderij wortel umesu pickle  glutenvrij
  • Chinese kool pickle  glutenvrij
  • Gedroogde daikon pickle  glutenvrij
  • Witte kool met umesu pickle  glutenvrij
  • Wortel gerstmiso pickle  glutenvrij
  • Gemengde groenten in zout water pickle  glutenvrij
  • Pompoen

  • Boterpompoen met natto miso en gefruite uitjes  pH: Neutraal
  • Pompoen adukibonen  glutenvrijpH: Neutraal
  • Pompoen kikkererwten  glutenvrijpH: Neutraal
  • Daikon, pompoen en ui nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Pompoen met rode kool en umeboshi  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Pompoensaus  glutenvrijpH: Neutraal
  • Rabarber

  • Gekookte rabarber  glutenvrijpH: Neutraal
  • Rabarbercompôte  glutenvrijpH: Neutraal
  • Salade

  • Andijviesalade met olie en azijn  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Appel-wortel-zuurkoolsalade  glutenvrijpH: Sterk verzurend
  • Bloemkoolsalade  glutenvrijpH: Neutraal
  • Bulgursalade met kikkererwten  pH: Licht verzurend
  • Bruine rijstsalade met sinaasappel- en citroendressing  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Gerstsalade met shoyu-gemberdressing  pH: Licht verzurend
  • Kasha salade  pH: Licht verzurend
  • Macrobiotische tabbouleh - bulgursalade met verse kruiden  pH: Licht verzurend
  • Warme spinaziesalade met walnoten
  • Zuurkoolsalade met peterselie  glutenvrijpH: Licht verzurend
  • Sperziebonen

  • Gekookte sperziebonen  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Sperziebonen met champignons  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Sperziebonen met knoflook en gember  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Sperziebonen met knoflook en rozemarijn  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Tempura groenten

  • Courgette tempura  glutenvrij
  • Tuinbonen

  • Gekookte tuinbonen  glutenvrij
  • Tuinbonen met courgettes  glutenvrij
  • Tuinbonenpuree  glutenvrij
  • Wortelgroenten

  • Bietjes  glutenvrij   pH: Sterk alkaliserend
  • Daikon, pompoen en witte kool nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Daikon, verse mais en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Daikon - furofuki daikon  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Daikon - gedroogde daikon met kombu  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel wortel kinpira  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel, lotuswortel en prei nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel, pompoen, tofu, ui en wortel nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Kliswortel, ui en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Koolraap en wortel nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Lotuswortel, verse mais en wortel nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Pastinaak, witte kool en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Raap, shitake en witte kool nishime  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Raapjes - furofuki raapjes  pH: Licht alkaliserend
  • Rammenas - furofuki rammenas  glutenvrijpH: Neutraal
  • Schorseneren - furofuki schorseneren  glutenvrijpH: Neutraal
  • Uienspread  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Winterpeen met uien  pH: Licht alkaliserend
  • Ui, witte kool en wortel nishime  glutenvrijpH: Sterk alkaliserend
  • Wortels - furofuki wortels met shitake  pH: Neutraal
  • Wortels - gekookte wortels met appelsaus  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Zeegroenten / zeewier

  • Arame met ui  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Arame slaatje  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Hiziki met ui  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Hiziki met ui en wortelen  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • Wakame uit de oven  glutenvrijpH: Licht alkaliserend
  • glutenvrij  = Glutenvrij
    pH: Sterk verzurend  = pH: Sterk verzurend
    pH: Licht verzurend  = pH: Licht verzurend
    pH: Neutraal  = pH: Neutraal
    pH: Licht alkaliserend  = pH: Licht alkaliserend
    pH: Sterk alkaliserend  = pH: Sterk alkaliserend
    Vezelrijk  = Vezelrijk

    Wanneer het gaat om de pH van groenten geldt dat naarmate je ze langer kookt ze verzurender worden. Zo heeft bijvoorbeeld rauwe broccoli een pH van 9.5. Wanneer je de broccoli sauteert zakt de pH naar 8.5 - 9.0. Wanneer je de broccoli blancheert wordt de pH 8.0 - 8.5 en wanneer je de broccoli kookt is de pH 7.5.

    In dit overzicht vind je de pH-waarden van veel produkten