Soeprecepten

Bonensoep

  • Adukibonensoep  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Adukibonensoep met pompoen  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep - klassiek  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep - maaltijdsoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Kapucijnersoep 
  • Erwtensoep

  • Kikkererwtensoep  Vezelrijk
  • Erwtensoep  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Granensoep

    Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Gerst maaltijdsoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Macaronisoep 
  • Parelgerstsoep 
  • Soba soep 
  • Groentenbouillon

  • Groentebouillonpoeder 
  • Groentensoep

  • Bloemkoolsoep - heldere bloemkoolsoep 
  • Boerenkoolsoep met champignons 
  • Courgettesoep 
  • Groentesoep - basisrecept 
  • Groentesoep met ui, venkel en wortel 
  • Kinpirasoep 
  • Gebonden groene of witte koolsoep 
  • Pompoensoep met witte miso  glutenvrij
  • Pompoensoep met rode linzen  Vezelrijk
  • Selderijsoep van knolselderij en bleekselderij 
  • Uiensoep met mochi  glutenvrijpH:Licht alkaliserend
  • Wortelsoep met rijst  pH:Neutraal
  • Zoete groentensoep met gierst  glutenvrij
  • Koude soep

  • Wortel-bietensoep
  • Kruidensoep

  • Kervelsoep 
  • Linzensoep

  • Zwarte linzensoep of Dupuy linzensoep  Vezelrijk
  • Misosoep

  • Misosoep basisrecept  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met daikon  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met pastinaak en rode kool  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met rammenas  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met witte miso en dumplings  pH:Neutraal
  • Misosoep met tofu  pH:Neutraal
  • Pompoensoep met witte miso  glutenvrijpH:Neutraal
  • Soba soep 
  • Notensoep

  • Kastanjesoep  pH:Sterk alkaliserend
  • Paddestoelensoep

  • Champignonsoep 
  • Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Shoyu- of tsuyubouillon

  • Shoyu- of tsuyubouillon - basisrecept  glutenvrijpH:Sterk alkaliserend
  • Shoyu- of tsuyubouillon met wortel en daikon  glutenvrijpH:Licht alkaliserend
  • Shoyubouillon met udon  pH:Licht verzurend
  • Vissoep

  • Visbouillon  pH:Licht verzurend
  • glutenvrij  = Glutenvrij
    pH:Sterk verzurend  = pH:Sterk verzurend
    pH:Licht verzurend  = pH:Licht verzurend
    pH:Neutraal  = pH:Neutraal
    pH:Licht alkaliserend  = pH:Licht alkaliserend
    pH:Sterk alkaliserend  = pH:Sterk alkaliserend
    Vezelrijk  = Vezelrijk

    Wanneer het gaat om de pH van groenten in soepen geldt dat naarmate je de groenten langer kookt de groenten en dus ook de soep verzurender wordt.

    In dit overzicht vind je de pH-waarden van veel produkten