Soeprecepten

Bonensoep

  • Adukibonensoep  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Adukibonensoep met pompoen  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep - klassiek  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Bruine bonensoep - maaltijdsoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Kapucijnersoep 
  • Erwtensoep

  • Kikkererwtensoep  Vezelrijk
  • Erwtensoep  glutenvrijpH:Licht verzurendVezelrijk
  • Granensoep

    Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Gerst maaltijdsoep  pH:Licht verzurendVezelrijk
  • Macaronisoep 
  • Parelgerstsoep 
  • Soba soep 
  • Groentenbouillon

  • Groentebouillonpoeder 
  • Groentensoep

  • Bloemkoolsoep - heldere bloemkoolsoep 
  • Boerenkoolsoep met champignons 
  • Courgettesoep 
  • Groentesoep - basisrecept 
  • Groentesoep met ui, venkel en wortel 
  • Kinpirasoep 
  • Gebonden groene of witte koolsoep 
  • Pompoensoep met witte miso  glutenvrij
  • Pompoensoep met rode linzen  Vezelrijk
  • Selderijsoep van knolselderij en bleekselderij 
  • Uiensoep met mochi  glutenvrijpH:Licht alkaliserend
  • Wortelsoep met rijst  pH:Neutraal
  • Zoete groentensoep met gierst  glutenvrij
  • Koude soep

  • Wortel-bietensoep
  • Kruidensoep

  • Kervelsoep 
  • Linzensoep

  • Zwarte linzensoep of Dupuy linzensoep  Vezelrijk
  • Misosoep

  • Misosoep basisrecept  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met daikon  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met pastinaak en rode kool  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met rammenas  pH:Licht alkaliserend
  • Misosoep met witte miso en dumplings  pH:Neutraal
  • Misosoep met tofu  pH:Neutraal
  • Pompoensoep met witte miso  glutenvrijpH:Neutraal
  • Soba soep 
  • Notensoep

  • Kastanjesoep  pH:Sterk alkaliserend
  • Paddestoelensoep

  • Champignonsoep 
  • Champignonsoep met gort of met hato mugi (parelgerst)
  • Shoyu- of tsuyubouillon

  • Shoyu- of tsuyubouillon - basisrecept  glutenvrijpH:Sterk alkaliserend
  • Shoyu- of tsuyubouillon met wortel en daikon  glutenvrijpH:Licht alkaliserend
  • Shoyubouillon met udon  pH:Licht verzurend
  • Vissoep

  • Visbouillon  pH:Licht verzurend
  • glutenvrij  = Glutenvrij
    pH:Sterk verzurend  = pH:Sterk verzurend
    pH:Licht verzurend  = pH:Licht verzurend
    pH:Neutraal  = pH:Neutraal
    pH:Licht alkaliserend  = pH:Licht alkaliserend
    pH:Sterk alkaliserend  = pH:Sterk alkaliserend
    Vezelrijk  = Vezelrijk

    Wanneer het gaat om de pH van groenten in soepen geldt dat naarmate je de groenten langer kookt de groenten en dus ook de soep verzurender wordt.

    pH totaaloverzicht