Recept voor champignonsaus



Ingrediënten voor 4 personen
een scheutje olijfolie
1 ui
200 gram champignons
40 gram bloem
4 deciliter vegetarische groentebouillon
1 klein scheutje haverroom
1/2 eetlepel mirin
1 snufje zeezout
1 snufje zwarte peper

Indien gewenst
1/2 theelepel marjoraan

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Snipper de ui.
Was de champignons, snij de onderkant van de steeltjes eraf en snij in plakjes.

Bereiding
Verhit in een pan de de olie en fruit hierin even de ui.
Roer de bloem erdoor en beetje bij beetje de bouillon.
Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
Doe dan de champignons erbij en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Voeg eventueel aan het eind de marjoraan toe.
Doe de mirin en de haverroom erbij.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.