Recept voor maanzaadcake met citroen
Ingrediënten voor 4 personen Droge ingrediënten 800 gram speltmeel 2 eetlepels bakpoeder 1 theelepel zeezout 150 gram maanzaad Natte ingrediënten 225 gram biologische plantaardige margarine of 0,25 liter zonnebloemolie of mais olie 3 eetlepels rijststroop 2 eetlepels appelcider azijn 500 ml gierstamazake of rijstamazake 8 citroenen 2 eetlepels ahornsiroop Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten Voorbereiding Was de citroenen en droog ze af. Rasp de schil van de citroenen en zorg ervoor dat je alleen het buitenste raspt. De schil is naarmate je naar binnen gaat steeds bitterder. Vet een grote vierkante bakvorm in en bestrooi hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereiding Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom. Roer de natte en droge ingrediënten door elkaar. Schep het deeg in de cakevorm. Het mag niet hoger zijn dan 2-3 cm. Bak de cake gedurende ± 40 minuten. Haal hem dan uit de oven en laat hem afkoelen. Haal hem dan uit de vorm, maar snijd hem pas als hij helemaal afgekoeld is.