Recept voor mangochutney met garam masala
Ingrediënten 4 middelgrote mango's 1 stukje verse gember (zo groot als het eerste kootje van je duim) 4 medjool dadels 2 teentjes knoflook 1/2 kop grote rozijnen (ongezoet) 1 theelepel garam masala 2 theelepels zwarte mosterdzaadjes 1/2 kop appel cider of appel azijn Indien gewenst 1 theelepel mangopoeder Totaal benodigde bereidingstijd ± 10 minuten Voorbereiding Pers de teentjes knoflook uit met een knoflookpers Bereiding Schil de mango's en snij ze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en laat gedurende 1 uur sudderen op een heel laag vuur, totdat de mango zacht is. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt. Wanneer er nog grote stukken mango in zitten, maak deze dan klein met de mixer. Je kunt het ± 4 weken gekoeld bewaren.