Recept voor pepersaus
Ingrediënten voor 4 personen 1/2 eetlepel groentenbouillonpoeder 1/3 theelepel tijm 1 laurierblad 1 klein uitje of sjalotje 3 kruidnagelen 3 gram zwarte peperkorrels 1 worteltje 25 gram sesamolie 25 gram tarwebloem 1/2 liter water 100 ml azijn Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Rasp het worteltje. Snipper de ui. Bereiding Breng het water aan de kook en doe hier het groentebouillonpoeder bij. Doe de tijm, het laurierblad, de kruidnagels en de peperkorrels bij de azijn en breng aan de kook. Laat koken opdat de helft van de azijn is verdampt. Zeef de laurier, de kruidnagels, de peperkorrels en de tijm uit de azijn en voeg de azijn toe aan de groentebouillon. Doe het worteltje en de ui bij de bouillon. Verwarm de olie en roer hier de bloem doorheen. Roer net zo lang totdat er geen klontjes meer inzitten. Voeg heel langzaam de bouillon toe terwijl je voortdurend roert zodat er geen klontjes inkomen. Laat 10 minuten koken terwijl je voortdurend roert. Klaar!