Recepten voor pesto



Op deze pagina vind je recepten voor:


Recept voor een potje groene pesto

Ingrediënten
Verse of gedroogde basilicum en/of
Verse of gedroogde oregano en/of
Verse of gedroogde rozemarijn en/of
Verse of gedroogde tijm
en
4 volle eetlepels met pijnboompitten
olijfolie
1 snufje zeezout

Indien gewenst
4 grote tenen geperste of fijngesneden knoflook of 1 fijn gesnipperd sjalotje

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Bereiding
Meng de kruiden, het zeezout en eventueel de knoflook/sjalot door elkaar, bijvoorbeeld met een staafmixer of in een vijzel en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Schep in een potje en giet er nog wat olijfolie over zodat het geheel onder de olie staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar.
Deze pesto kun je ook goed invriezen (bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm).

groene pesto

Groene pesto

Recept voor een potje korianderpesto

Korianderpesto helpt bij het ontgiften. Het helpt met name aluminium, kwik en lood elimineren.

Ingrediënten
Verse of gedroogde korianderblaadjes
olijfolie
1 snufje zwarte peper
1 snufje zeezout

Indien gewenst
1-2 paranoten of geroosterde pijnboompitten of geroosterde zonnebloempitten

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Wanneer je verse koriander gebruikt, was dan eerst de blaadjes.
Bereiding
Hak de koriander fijn met een groot keukenmes, voeg ruim olijfolie, snufje peper en redelijk wat zout toe, mengen. Evt. paranoten of geroosterde pijnboompitten gehakte geroosterde zonnebloempitten toevoegen. Vooral het zout laat de smaak van de koriander naar voren komen. Bij twijfel, wat meer zout toevoegen. Schep in een potje en giet er nog wat olijfolie over zodat het geheel onder de olie staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar.

Deze pesto kun je ook goed invriezen (bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm).

korianderpesto

Korianderpesto

Recept voor een potje rode pesto

Ingrediënten
Verse of gedroogde basilicum en/of
Verse of gedroogde oregano en/of
Verse of gedroogde rozemarijn en/of
en
200 gram zongedroogde tomaatjes op olie (je kunt ook 3 verse tomaten gebruiken, maar dan bederft het binnen enkele dagen)
4 volle eetlepels met ongeroosterde of geroosterde pijnboompitten
olijfolie
1 snufje zeezout

Indien gewenst
4 grote tenen geperste of fijngesneden knoflook of 1 gesnipperd sjalotje
scheutje witte wijnazijn

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Bereiding
Meng de kruiden, de tomaatjes en eventueel de knoflook/sjalot en/of wijnazijn door elkaar met een staafmixer en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Schep in een potje en giet er nog wat olijfolie over zodat het geheel onder de olie staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar.

Deze pesto kun je ook goed invriezen (bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm).

rode pesto

Rode pesto