Recepten voor pesto
Op deze pagina vind je recepten voor:
Recept voor een potje groene pestoIngrediënten
Verse of gedroogde basilicum en/of
Verse of gedroogde oregano en/of
Verse of gedroogde rozemarijn en/of
Verse of gedroogde tijm
en
4 volle eetlepels met pijnboompitten
olijfolie
1 snufje zeezout
Indien gewenst
4 grote tenen geperste of fijngesneden knoflook of 1 fijn gesnipperd sjalotje
Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten
Bereiding
Meng de kruiden, het zeezout en eventueel de knoflook/sjalot door elkaar, bijvoorbeeld met een staafmixer of in een vijzel
en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. |
Groene pesto |
Recept voor een potje korianderpestoKorianderpesto helpt bij het ontgiften. Het helpt met name aluminium, kwik en lood elimineren. Ingrediënten Verse of gedroogde korianderblaadjes olijfolie 1 snufje zwarte peper 1 snufje zeezout Indien gewenst 1-2 paranoten of geroosterde pijnboompitten of geroosterde zonnebloempitten Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Wanneer je verse koriander gebruikt, was dan eerst de blaadjes.Bereiding Hak de koriander fijn met een groot keukenmes, voeg ruim olijfolie, snufje peper en redelijk wat zout toe, mengen. Evt. paranoten of geroosterde pijnboompitten gehakte geroosterde zonnebloempitten toevoegen. Vooral het zout laat de smaak van de koriander naar voren komen. Bij twijfel, wat meer zout toevoegen. Schep in een potje en giet er nog wat olijfolie over zodat het geheel onder de olie staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar. Deze pesto kun je ook goed invriezen (bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm). |
Korianderpesto |
Recept voor een potje rode pesto
Ingrediënten
Verse of gedroogde basilicum en/of
Verse of gedroogde oregano en/of
Verse of gedroogde rozemarijn en/of
en
200 gram zongedroogde tomaatjes op olie (je kunt ook 3 verse tomaten gebruiken, maar dan bederft het binnen enkele dagen)
4 volle eetlepels met ongeroosterde of geroosterde pijnboompitten
olijfolie
1 snufje zeezout
Indien gewenst
4 grote tenen geperste of fijngesneden
knoflook of 1 gesnipperd sjalotje
scheutje witte wijnazijn
Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten
Bereiding
Meng de kruiden, de tomaatjes en eventueel de knoflook/sjalot en/of wijnazijn door elkaar met een staafmixer en
giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. |
Rode pesto |