Recept voor ras al hanout of ras el hanout



Zoveel mensen, zoveel wensen. Ras al hanout wordt op veel verschillende manieren gemaakt. Ras al hanout kun je ook kant en klaar kopen. De samenstelling en de hoeveelheid per kruid kan dan verschillen. Ras al hanout is lekker bij: couscous.

De basisingrediënten van ras al hanout zijn: fenegriek, gemberpoeder, kaneel, kardemom, komijnzaadpoeder, korianderzaadpoeder, kruidnagel, kurkuma of geelwortelpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, en zwarte peper.

Ingrediënten
1/4 theelepel fenegriek
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel kardemom
1 theelepel hele komijnzaadjes
1 theelepel hele korianderzaadjes
4 hele kruidnagelen
1/4 theelepel kurkuma of geelwortelpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel paprikapoeder
en 1 theelepel zwarte peper korrels.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een vijzel, suribachi of keukenmachine en roer het geheel goed door.
Zeef met een grove zeef en bewaar in een luchtdichte bak.