Recepten voor snacks
- Banaan, chocola, notenpasta snack
- Bengaalse zoutjes
- Chinese 5 kruiden nootjes
- Chocodadels
- Garam Masala nootjes
- Gekookte gedroogde kastanjes
- Geroosterde amandelen
- Geroosterde cashewnoten
- Geroosterde hazelnoten
- Geroosterde macadamianoten
- Geroosterde pecannoten
- Geroosterde pinda's
- Geroosterde walnoten
- Geroosterde gekruide nootjes
- Geroosterde Japanse 7 kruiden noten
- Kikkererwten uit de oven
- Popcorn
- Ras Al Hanout noten
Recept voor banaan, chocola, notenpasta snackIngrediënten banaan pindakaas of cashewnotenpasta of amandelpasta of hazelnotenpasta gesmolten chocola Totaal benodigde tijd ± 30 min Bereiding Snij de banaan in plakjes. Smeer er notenpasta op en doop in gesmolten chocola. Doe 15-20 minuten in de koelkast. Klaar! |
Banaan, chocola, notenpasta snack |
Recept voor Bengaalse zoutjesIngrediënten 200 gram of 1 kop gele erwten 15 gram of een eetlepel korianderzaadjes 15 gram of een eetlepel zwarte peperkorrels 10 gram of 2 theelepels gember 50 gram of een eetlepel groene koriander een groene Spaanse peper en snufje zeezout 5 gram of een theelepel rode chilipoeder 5 gram of een theelepel garam masala sesamolie Totaal benodigde voorbereidingstijd ± 5 - 6 uur Totaal benodigde kooktijd ± 30 min Voorbereiding Hak de gember in kleine stukjes hak de groene koriander hak de groene Spaanse peper maak de zwarte peperkorrels klein met behulp van een pepermolen, vijzel of suribachi Bereiding Week de gele erwten gedurende 4-5 uur in warm water. Laat uitlekken en vermaal samen met de korianderzaadjes en zwarte peperkorrels om een dikke grof gemalen pasta te krijgen. Doe de pasta met de resterende ingrediënten in een grote kom. Meng goed, laat 30 min staan. Verhit olie in een wok tot het begint te roken. Bevochtig de handen en vorm van het mengsel ronde platte koeken van ± 10 cm. Frituur de koeken gedurende 2 à 3 min aan beide kanten en haal uit de olie. Laat overtollige olie uitlekken en laten afkoelen. Snij de koeken in 3 à 4 repen. Verhit de olie opnieuw tot het begint te roken. Bak de repen krokant en goudbruin aan beide kanten op een matig vuur. Laat uitlekken en serveer warm. |
Bengaalse zoutjes |
Recept voor chocodadelsIngrediënten voor 2 personen 10 bio dadels 1 theelepel cacao 1 theelepel kokosrasp Totaal benodigde tijd ± 15 minuten Bereiding Doe de dadels en cacao in een blender of keukenmachine. Mix totdat er een egaal mengsel ontstaaat. Maak er balletjes van en rol even door de kokosrasp. |
Chocodadels |
Recept voor geroosterde amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, pecannoten, pinda's of walnotenIngrediënten ongeroosterde ongezouten amandelen of ongeroosterde ongezouten cashewnoten of ongeroosterde ongezouten hazelnoten of ongeroosterde ongezouten macadamianoten of ongeroosterde ongezouten pecannoten of ongeroosterde ongezouten pinda's of ongeroosterde ongezouten walnoten 1 eetlepel sesamolie per 150 gram ongeroosterde ongezouten noten. Indien gewenst snufje zeezout Totaal benodigde tijd ± 30 minuten Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereiding Giet de sesamolie over de noten en roer tot alle noten zijn bedekt. Verdeel de noten over een bakplaat met anti-aanbaklaag en bak ze 10-15 minuten in de oven, tot ze beginnen te drogen. Draai de noten halverwege om, door de bakplaat te bewegen. Laat de noten na het bakken afkoelen. Voeg zeezout naar smaak toe (niet te veel!). Je kunt de nootjes in een luchtdichte verpakking nog maximaal 1 maand bewaren. |
Geroosterde noten |
Recept voor geroosterde gekruide nootjesJe kunt zelf kiezen voor 1 soort noten of een mengsel van verschillende soorten noten. Ingrediënten 150 gram ongeroosterde ongezouten amandelen en/of 150 gram ongeroosterde ongezouten cashewnoten en/of 150 gram ongeroosterde ongezouten macadamianoten en/of 150 gram ongeroosterde ongezouten pinda's en/of EN 1 theelepel Chinees vijf kruidenpoeder of 1 theelepel Garam Masala of 1 theelepel Japans zeven smaken peper of 1 theelepel Ras al hanout. EN Voor 150 gram noten: 1 eetlepel shoyu of tamari, voor 300 gram noten 2 eetlepels shoyu of tamari, voor 450 gram noten: 3 eetlepels shoyu of tamari. Gebruik tamari als je glutenvrije nootjes wilt.) 1 eetlepel sesamolie per 150 gram ongeroosterde ongezouten noten. Totaal benodigde voorbereidingstijd ± 60 minuten Totaal benodigde tijd in de oven ± 15 minuten Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereiding Doe de noten in een kom en meng ze. Voeg het gekozen kruid toe en schep de noten door de kruiden. Giet de sesamolie en shoyu/tamari over de noten en roer tot alle noten zijn bedekt. Verdeel de noten over een bakplaat met anti-aanbaklaag en bak ze 15 minuten in de oven, tot ze beginnen te drogen. Laat de noten daarna afkoelen. Je kunt de nootjes in een luchtdichte verpakking nog maximaal 1 maand bewaren. |
Geroosterde gekruide noten |
Recept voor gedroogde kastanjes als snack
Ingrediënten gedroogde tamme kastanjes Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Bereiding Breng water aan de kook, doe de kastanjes erin en laat 30 minuten koken. Giet het water eraf: klaar!
Recept voor kikkererwten uit de oven
Ingrediënten
1 klein potje kikkererwten of 1 kop gedroogde kikkererwten + 2 cm
kombu
olijfolie
1-2 teentjes knoflook of 1 sjalotje
1 scheutje of 2 eetlepels shoyu of
tamari
Totaal benodigde bereidingstijd gedroogde kikkererwten ± 1 uur en 30 minuten
Totaal benodigde bereidingstijd kikkererwten uit een potje ± 30 minuten
Voorbereiding gedroogde kikkererwten
Laat de kikkererwten weken over nacht of gedurende minimaal 6 uur
Bereiding gedroogde kikkererwten
Doe de geweekte kikkererwten en de kombu in een snelkookpan en kook onder de hoogste druk gedurende
45 minuten.
Laat de pan staan gedurende ± 10 minuten zodat de druk erafgaat.
Giet de kikkererwten in een zeef en gooi de kombu weg.
Doe een eetlepel olijfolie in een platte lage vorm en vet deze goed in.
Doe de kikkererwten erbij en rol de kikkererwten in de vorm heen en weer, zodat ze
aan alle kanten blootgesteld zijn geweest aan de olie.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Doe de schaal met kikkererwten in de oven en verhit 10 minuten op 175 graden.
Haal ze daarna uit de oven.
Voeg een scheutje shoyu of tamari toe en de geperste knoflookteentjes of de fijngesnipperde sjalotjes.
Laat de kikkererwten heen en weer rollen in de vorm zodat ze goed mengen met de knoflook/sjalotjes en shoyu/tamari.
Zet nogmaals in de oven en verhit gedurende 10 minuten op 175 graden. |
|