Recept voor 8 rollen of 64 stuks sushi met zalm en avocado
Ingrediënten 450 gram gekookte sushi rijst, basmati rijst, pandan rijst of gekookte bruine rijst 300 gram gerookte zalm 2 middelgrote avocado's 8 vellen nori Indien gewenst: shoyu wasabi Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten Bereiding Snij de zalm in strookjes. Schil de avocado's en snij in plakjes. Plaats een blad nori op een sushimatje, de glimmende kant onder. Verspreid de rijst over het blad. Laat een rand aan de boven en onderkant vrij. Laat geen ruimte over aan de zijkant. Maak de rijstlaag niet te dik, niet dikker als 1 rijstkorrel. Leg aan de onderkant een lijn met zalm en avocado. Rol de sushi met behulp van het sushimatje tot een mooie rol. Druk het uiteinde tegen elkaar, zodat het vastplakt. Snij de 8 rollen vervolgens elk in 8 stukjes met een hakmes, door de rol eerst door de midden te snijden en daarna snij je het weer door 2 en daarna nog een keer, zodat je 8 stukken krijgt. Je kunt het eventueel samen geven met een beetje shoyu of wasabi.