Recept voor velouté saus



Ingrediënten voor 4 personen
1/2 eetlepel groentenbouillonpoeder
1/3 theelepel tijm
1 laurierblad
1 klein bosje peterselie
1 worteltje
25 gram sesamolie
25 gram tarwebloem
1/2 liter
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Rasp het worteltje.

Bereiding
Breng het water aan de kook en doe hier het groentebouillonpoeder bij.
Voeg ook de tijm, het laurierblad, het kleine bosje peterselie en het worteltje toe.
Verwarm de olie en roer hier de bloem doorheen.
Roer net zo lang totdat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg heel langzaam de bouillon toe terwijl je voortdurend roert zodat er geen klontjes inkomen.
Laat 10 minuten koken terwijl je voortdurend roert.
Verwijder het laurierblad.
Klaar!