Recept voor adukibonensoep met pompoen
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop gedroogde adukibonen (=azukibonen) 1 stukje gedroogde kombu (zeewier) van 3 centimeter 250 gram pompoen in stukjes gesneden 1 snufje zeezout 1 liter water Indien gewenst 1 klein beetje gembersap (Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand.) 1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie Totaal benodigde bereidingstijd ± 2 uur Voorbereiding Was de adukibonen en week ze overnacht. Week de kombu ook overnacht. Wanneer je vergeten bent de bonen en de kombu in de week te zetten, dan kun je ook ervoor kiezen de kombu 5 minuten te weken. In dat geval moeten de bonen en kombu 5 kwartier koken in de snelkookpan in plaats van 1 uur. Bereiding Snijd de kombu in kleine stukjes. Doe de kombu, de adukibonen en het water in de snelkookpan en laat 1 uur koken onder hoge druk. Doe de stukjes pompoen op de bodem van een andere pan en doe de adukibonen met kombu erbovenop. Doe het zout erbij en laat nog 20 tot 25 minuten koken. De bonen moeten goed gaar zijn. Voeg aan het eind het gembersap erbij. Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie.