Recept voor boerenkoolsoep met champignons
Ingrediënten voor 4 personen 350 gram boerenkool 150 gram champignons 2 teentjes knoflook 2 theelepels sesamolie of zonnebloemolie anderhalve theelepel groentebouillonpoeder snufje zwarte peper of witte peper of cayennepeper 1 liter water Indien gewenst 1/2 wortel voor wat kleur blokjes tempeh Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Was de boerenkoolbladeren en snij in fijne reepjes. Was de champignons, snij de onderkant van het steeltje er af en snij de champignons in plakjes. Pers de teentjes knoflook uit. Snipper de wortel. Bereiding Kook het water en doe het bouillonblokje erbij. Verhit de olie in een pan en fruit en de knoflook en (eventueel de wortel), terwijl je continu roert. Doe de gefruite knoflook bij de bouillon en doe daar de boerenkool, champignons en peper bij. Laat 10 minuten koken. Klaar!