Recept voor boerenkoolsoep met champignons



Ingrediënten voor 4 personen
350 gram boerenkool
150 gram champignons
2 teentjes knoflook
2 theelepels sesamolie of zonnebloemolie
anderhalve theelepel groentebouillonpoeder
snufje zwarte peper of witte peper of cayennepeper
1 liter water

Indien gewenst
1/2 wortel voor wat kleur
blokjes tempeh

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Was de boerenkoolbladeren en snij in fijne reepjes.
Was de champignons, snij de onderkant van het steeltje er af en snij de champignons in plakjes.
Pers de teentjes knoflook uit.
Snipper de wortel.

Bereiding
Kook het water en doe het bouillonblokje erbij.
Verhit de olie in een pan en fruit en de knoflook en (eventueel de wortel), terwijl je continu roert.
Doe de gefruite knoflook bij de bouillon en doe daar de boerenkool, champignons en peper bij. Laat 10 minuten koken. Klaar!