Recept voor gebonden champignonsoep met gort of hato mugi (parelgerst)



Gebonden champignongsoep met gort is een traditionele Amerikaanse soep.

Ingrediënten voor 4 personen
250 gram champignons
2 middelgrote uien
2 afgestreken theelepels groentebouillonpoeder of een groentebouillonblokje
6 eetlepels hato mugi (parelgerst) of gort
4 eetlepels peterselie
2 teentjes knoflook
4 eetlepels dille
3/4 liter water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten

Voorbereiding
Snipper de ui.
Was de champignons, snij de onderkant van het steeltje er af en snij de champignons in plakjes.
Pers de teentjes knoflook uit.
Spoel de parelgerst of gort af in een zeef.

Bereiding
Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Doe de gesnipperde uien, de knoflook en de parelgert of gort erbij en laat gedurende 45 minuten zacht koken.
Doe de champignons bij de soep, doe het deksel erop en laat nog 15 minuten zacht koken.
Giet de soep door een zeef, waarbij je de bouillon opvangt in een andere pan.
Pureer de vaste bestanddelen, die achtergebleven zijn en doe deze daarna weer terug bij de soep.
Roer de peterselie en dille door de soep en breng nog een keer aan de kook. Klaar!