Recept voor gebonden champignonsoep



Ingrediënten voor 4 personen
250 gram champignons
1 middelgrote ui
2 afgestreken theelepels groentebouillonpoeder
2 afgestreken eetlepels tarwebloem
2 eetlepels sesamolie of zonnebloemolie
1 liter water

Indien gewenst
fijngesneden verse peterselie
ao nori poeder
een paar kleine blokjes tempeh

Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten

Voorbereiding
Snipper de ui.
Was de champignons, snij de onderkant van het steeltje er af en snij de champignons in plakjes.

Bereiding
Verhit de olie in een pan en als de olie heet is doe er dan de gesnipperde ui bij.
Fruit de uien totdat ze glazig zien met een klein bruin randje.
Doe er vervolgens de champignons bij en fruit de champignons totdat deze ook kleine bruine randjes hebben.
Giet het water erbij en voeg het bouillonpoeder en eventueel de tempeh toe en breng aan de kook.
Zodra het kookt, laat 10 minuten koken.
Proef of de soep zout genoeg is, voeg desgewenst nog wat zout toe.
Doe in een kommetje de 2 eetlepels tarwebloem en doe er wat koud water bij.
Roer totdat de tarwebloem goed is opgelost in het koude water en voeg langzaam onder goed roeren toe aan de soep.
Laat nog 5 minuten koken.
Je kunt de soep garneren met een beetje verse peterselie of met wat ao nori.