Recept voor courgettesoep
Ingrediënten voor 4 personen 1 courgette 1 middelgrote ui of 2 sjalotjes anderhalve theelepel groentebouillonpoeder 100 ml sojamelk 1 eetlepel zonnebloemolie, sesamolie of geroosterde sesamolie 1 doosje tuinkers of wat verse peterselie snufje zwarte peper of witte peper of cayennepeper snufje nootmuskaat 3/4 tot 1 liter water Indien gewenst 1/2 wortel voor wat kleur. snufje zeezout. Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Borstel de courgette schoon en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Snipper de wortel. Bereiding Verhit de olie in een pan en fruit/bak de uitjes, (eventueel de wortel) en de courgette, terwijl je continu roert. Wanneer de uien enigszins glazig zien en er kleine bruine randjes komen aan de uien en courgette, voeg het water toe. Breng aan de kook, voeg bouillonpoeder, peper en nootmuskaat toe en laat 20 minuten doorkoken. Proef of de soep zout genoeg is, voeg desgewenst nog wat zout toe. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Verwarm de sojamelk en schuim het op met een staafmixer of melk opschuimer. Schep de soep in schaaltjes. Schep de opgeschuimde sojamelk erbovenop. Je kunt de soep garneren met de tuinkers of een beetje verse peterselie.