Recept voor erwtensoep



Ingrediënten voor 4 personen
125 gram spliterwten
een ui
een takje selderie
een prei
vier laurierblaadjes
tijm
bonekruid
marjolein of marjoraan
peterselie
een snufje witte of zwarte of cayennepeper
een snufje zeezout
een stukje kombu zeewier van 3 cm
anderhalve liter water

Indien gewenst
1/2 wortel voor wat kleur

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 30 minuten

Voorbereiding
Maak de groenten schoon en snijd ze in grote stukken.
Spoel de spliterwten af en week ze gedurende enkele uren voor in koud water

Bereiding
Doe de spliterwten, de kombu en het zeezout in een pan met het water en breng aan de kook.
Laat gedurende 1 uur zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad en de kombu.
Voeg de groenten (en eventueel de wortel) en de kruiden erbij na en laat nog 10 à 15 min doorsudderen.
Gebruiken staafmixer om de erwtensoep te pureren.
Garneer met gesnipperde peterselie.

Serveertip: snijd 2 sneden volkoren brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie.