Basisrecept voor groentesoep
Ingrediënten voor 4 personen 50% wortelgroenten, zoals wortels, daikon, rammenas, kliswortel, uien en/of raapjes 50% groenten die boven de grond groeien, zoals prei, pompoen, bloemkool, broccoli, courgette en/of lente-uitjes 1 eetlepel dashi of groentebouillonpoeder 5 - 6 koppen water Indien gewenst udon een paar kleine blokjes Tofu of tempeh fijngesneden peterselie Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Snij de wortelgroenten in kleine blokjes. Snij de andere groenten in kleine blokjes. Bereiding Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe nu de wortelgroenten, de dashi of de groentebouillonpoeder erbij en laat 5 minuten koken. Doe nu de groenten die boven de grond groeien er bij en eventueel de udon, tofu of tempeh en laat 10 minuten koken. Serveer met de peterselie.