Basisrecept voor groentesoep



Ingrediënten voor 4 personen
50% wortelgroenten, zoals wortels, daikon, rammenas, kliswortel, uien en/of raapjes
50% groenten die boven de grond groeien, zoals prei, pompoen, bloemkool, broccoli, courgette en/of lente-uitjes
1 eetlepel dashi of groentebouillonpoeder
5 - 6 koppen water

Indien gewenst
udon
een paar kleine blokjes Tofu of tempeh
fijngesneden peterselie

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Snij de wortelgroenten in kleine blokjes.
Snij de andere groenten in kleine blokjes.

Bereiding
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Doe nu de wortelgroenten, de dashi of de groentebouillonpoeder erbij en laat 5 minuten koken.
Doe nu de groenten die boven de grond groeien er bij en eventueel de udon, tofu of tempeh en laat 10 minuten koken.
Serveer met de peterselie.