Recept voor capucijnersoep of kapucijnersoep
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kapucijners 1 theelepel gedroogd of vers bonekruid 2 laurierbladeren 1 mespuntje chilipoeder 3 druppels tabasco 2 uien 1 klein scheutje tamari 2 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel mugi miso of gerstmiso water Indien gewenst 1 theelepel mosterd 1 mespuntje paprikapoeder Totaal benodigde bereidingstijd ± 1,5 uur Voorbereiding Week de kapucijners gedurende circa 12 uur in een pan met anderhalve liter koud water. Snij de uien in ringen en besprenkel ze met tamari. Bereiding Doe de kapucijners, het bonenkruid, de laurier, het chilipoeder, de tabasco en eventueel het paprikapoeder en de mosterd in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat gedurende 1 uur koken op een laag vuur. Doe de olie in een koekepan en fruit hierin de uien. Verwijder de laurier bladeren uit de kapucijners. Pureer de kapucijners met een mixer. Meng de gerstmiso met kokend water, totdat het geheel opgelost is. Doe dit bij de kapucijners en roer goed door. Garneer met de uienringen.