Recept voor kervelsoep
Ingrediënten voor 4 personen 1 stukje wakame van ongeveer 2 cm of 1/2 eetlepel instant wakame 1 prei 1 ui 1 eetlepel sesamolie 1 groentebouillonblokje of 1/2 eetlepel dashi 6 eetlepels kervel 1 snufje zwarte peper 1 liter water
Indien gewenst 1/2 wortel voor wat kleur 100 gram gekookte doperwten 1 bosuitje ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Snipper de wortel. Snipper de ui. Snij de prei in fijne ringen. Bereiding Verhit de olie in een pan en fruit de ui en prei en (eventueel de wortel), terwijl je continu roert. Wanneer de ui en prei enigszins glazig zien en er kleine bruine randjes aankomen, voeg het water toe. Breng aan de kook, voeg bouillonpoeder, kervel en peper toe en laat 10 minuten doorkoken. Voeg indien gewenst de doperwten toe. Proef of de soep zout genoeg is, voeg desgewenst nog wat zout toe. Je kunt de soep garneren met ringetjes rauwe bosui of prei.