Recept voor Kikkererwtensoep



Ingrediënten voor 4 personen
2 koppen kikkererwten
1 stukje kombu van 3 centimeter
6 wortels
1 eetlepel shiro miso of witte miso
1 theelepel dashi
1 teentje knoflook
2 uien
1 1/2 eetlepel sesamolie of zonnebloemolie
1 snufje
zeezout
6 koppen water

Indien gewenst
Fijngesneden prei ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd 1 uur

Voorbereiding
Was en snij de wortelen om en om, waardoor je stukjes krijgt in de vorm van driehoekjes.
Snipper de uien.
Pers het teentje knoflook of snij heel fijn.

Bereiding
Doe de kikkererwten met het water en de kombu in de snelkookpan en breng aan de kook.
Laat de kikkererwten 50 minuten koken onder de hoogste druk.
Verhit de sesamolie in een andere pan en doe hier eerst de uien in en zodra deze een beetje glazig zien, voeg er de wortelen, het snufje zeezout en de knoflook aan toe.
Laat gedurende 5 minuten bakken terwijl je voortdurend roert.
Voeg kokend water toe zodat de wortelen en uien net onder water komen te staan.
Voeg de dashi toe.
Voeg de shiromiso toe door deze door een zeef te pureren.
Laat ± 10 minuten koken, totdat de wortelen zacht zijn.
Wanneer de kikkererwten gekookt zijn, verwijder dan de kombu.
Deze is wel eetbaar, maar niet zo lekker.
Voeg de kikkererwten toe aan de wortelen met uien.
Garneer eventueel met de fijngesneden prei.

Met dank aan Dini.