Recept voor gebonden groene of witte koolsoep
Ingrediënten voor 4 personen 1/2 kleine groene kool of witte kool 1 eetlepel sesamolie of zonnebloemolie anderhalve theelepel groentebouillonpoeder 1/4 theelepel kerrie 1 theelepel maïzena snufje zwarte peper of witte peper of cayennepeper 1 liter water Indien gewenst 1/2 wortel voor wat kleur fijngesneden verse peterselie Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Borstel de kool schoon en snij in fijne reepjes. Snipper de wortel. Bereiding Verhit de olie in een pan en fruit de koolreepjes en (eventueel de wortel), terwijl je continu roert. Wanneer de kool enigszins glazig ziet en er kleine bruine randjes aankomen, voeg het water toe. Breng aan de kook, voeg bouillonpoeder, peper en kerrie toe en laat 20 minuten doorkoken. Doe de maizena in een kommetje voeg daar wat koud water aan toe en meng goed tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg de maïzena toe aan de soep, terwijl je roert en laat nog 5 minuten doorkoken, terwijl je doorgaat met roeren. Proef of de soep zout genoeg is, voeg desgewenst nog wat zout toe. Je kunt de soep garneren met een beetje verse peterselie.