Recept voor misosoep (basisrecept)



Ingrediënten voor 2 personen
wakame of wakame vlokken
mugi miso of gerstmiso of genmai miso of bruine rijstmiso of hatcho miso
50% wortel groente fijngesneden (beperk je tot een soort wortelgroente)
50% groente (geen bladgroente, zoals spinazie of andijvie) die boven de grond groeit fijngesneden (beperk je tot een soort groente)
water

Indien gewenst:
1 klein beetje gembersap (Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand.)
1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Week 3 centimeter wakame of een eetlepel wakamevlokken in koud water gedurende 5 minuten en snij daarna in kleine stukjes.

Bereiding
Gooi het water waarin je de wakame hebt geweekt weg.
Doe een halve liter water in een pan en voeg de wakame toe en breng aan de kook.
Voeg de groenten toe en laat 5 min koken totdat de groente zacht zijn. Zet het vuur laag.
Los de miso op in een beetje van het kookwater en nadat het geheel opgelost is, voeg toe aan de groenten.
Voeg nu het gembersap toe.
Laat de soep nog even 3 à 4 minuten staan op een laag vuur maar zorg ervoor dat het niet kookt. (Wanneer je misosoep laat koken, kook je de miso stuk).
Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.