Recept voor misosoep met rammenas
Ingrediënten voor 2 personen wakame of wakamevlokken mugi miso of gerstmiso of genmai miso of bruine rijstmiso of hatcho miso anderhalve kop rammenas fijngesneden water Indien gewenst 1 klein beetje gembersap (Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand.) 1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering klein beetje klein gesneden Tofu of tempeh. Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Week 3 centimeter wakame of een eetlepel wakamevlokken in koud water gedurende 5 minuten en snij daarna in kleine stukjes. Was en snij de rammenas in schijfjes van 1 centimeter. Bereiding Doe een halve liter water in een pan en voeg de rammenas toe. Laat 5 minuten koken, voeg de wakame toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag. Laat nog 5 minuten doorkoken. Voeg eventueel de klein gesneden tofu of tempeh toe. Los de miso op in een beetje van het kookwater in een apart schaaltje en nadat het geheel opgelost is en voeg toe aan de rammenas. Voeg nu het gembersap toe. Laat de soep nog even 3 à 4 minuten staan op een laag vuur maar zorg ervoor dat het niet kookt. (Wanneer je misosoep laat koken, kook je de miso stuk). Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.