Recept voor misosoep met tofu



Ingrediënten voor 2 personen
100 gram mugi miso of gerstmiso of genmai miso of bruine rijstmiso of hatcho miso
250 gram tofu
80 gram dashi
1 lente-ui
1 eetlepel mirin
1 liter water

Indien gewenst:
1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten

Voorbereiding
Snij de tofu in kleine blokjes, ter grootte van een dobbelsteen.
Snij de lente-ui diagonaal in stukjes van 1 cm.

Bereiding
Breng het water aan de kook. Roer de dashi erdoor en zet het vuur af.
Doe in een apart kommetje de miso en de mirin en roer door elkaar. Wanneer het lastig is voeg een beetje van het gekookte water toe. Doe vervolgens de miro en mirin bij het water en de dashi en roer goed door tot er bouillon ontstaat. Ga het niet opnieuw koken (miso mag niet koken). Doe de tofu bij de bouillon en warm een beetje op, maar zorg dat het niet kookt! Dien de soep op. Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.