Recept voor misosoep met tofu
Ingrediënten voor 2 personen 100 gram mugi miso of gerstmiso of genmai miso of bruine rijstmiso of hatcho miso 250 gram tofu 80 gram dashi 1 lente-ui 1 eetlepel mirin 1 liter water Indien gewenst: 1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Snij de tofu in kleine blokjes, ter grootte van een dobbelsteen. Snij de lente-ui diagonaal in stukjes van 1 cm. Bereiding Breng het water aan de kook. Roer de dashi erdoor en zet het vuur af. Doe in een apart kommetje de miso en de mirin en roer door elkaar. Wanneer het lastig is voeg een beetje van het gekookte water toe. Doe vervolgens de miro en mirin bij het water en de dashi en roer goed door tot er bouillon ontstaat. Ga het niet opnieuw koken (miso mag niet koken). Doe de tofu bij de bouillon en warm een beetje op, maar zorg dat het niet kookt! Dien de soep op. Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.