Recept voor parelgerstsoep



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop hato mugi of parelgerst
1 kop wortel
½ kop pastinaak
1 kop prei
1 stuk kombu van 10 cm
1 liter water
een scheutje shoyu
een snufje zeezout

Indien gewenst:
1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten

Bereiding
De hato mugi wassen en in een pan met water en kombu aan de kook brengen. De groenten wassen en in kleine reepjes snijden. Na een half uur de groenten ook in de pan doen, een snufje zeezout erbij doen en zoveel water toevoegen dat alles onder staat. Twintig minuten koken. Als de hato mugi gaar is op smaak brengen met shoyu en nog 2-3 minuten laten sudderen.

Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.