Recept voor pompoensoep met rode linzen
Ingrediënten voor 4 personen 1 stukje kombu van 2 cm 1 middelgrote pompoen 1 ui 1 kopje rode linzen shoyu of tamari 1 theelepel groentebouillonpoeder of dashi olijfolie, zonnebloemolie of sesamolie een snufje zeezout water Indien gewenst fijngehakte kervel 1 scheutje sojamelk Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten Voorbereiding Week de kombu gedurende minimaal 10 minuten tot 24 uur. Borstel de pompoen schoon, verwijder de pitten, de kop en de staart en snij in kleine stukken. Hak de ui fijn en snijdt de pompoen, met schil, in blokjes. Was de rode linzen en verwijder steentjes. Bereiding Bak de ui in wat olijfolie, voeg de pompoen, de linzen, de stukjes kombu, een snufje zeezout en wat water toe. Laat het geheel 35 à 40 minuten zacht pruttelen. Verwijder de kombu (deze is wel eetbaar, maar niet lekker) en mix de soep en voeg eventueel wat water toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met shoyu of tamari en bouillonpoeder. Voeg eventueel een scheutje sojamelk toe en garneer eventueel met de fijngehakte kervel.