Recept voor pompoensoep met witte miso



Ingrediënten voor 4 personen
wakame zeewier of wakamevlokken
4 afgestreken eetlepels shiro miso of witte miso
een hele kleine of middelgrote pompoen
twee kleine uien
vier stengels bleekselderij
water

Indien gewenst
1 klein beetje gembersap (Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand.)
1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding
Borstel de pompoen schoon, verwijder de pitten, de kop en de staart en snij in kleine stukken. Ik raad je aan winterpompoenen te schillen vanaf 1 januari. De meeste pompoenen hoef je niet te schillen. Week 6 centimeter wakame of 2 eetlepels wakamevlokken in koud water gedurende 5 minuten. Gooi het water waarin je de wakame hebt geweekt weg.Snij de wakame daarna in kleine stukjes.
Snipper de uien.
Snij de bleekselderij in kleine stukjes.

Bereiding
Doe een liter water in een pan en voeg de wakame toe en breng aan de kook.
Voeg de pompoen en uien toe en laat 15 minuten koken totdat de pompoen zacht is. Voeg de bleekselderij toe.
Laat nog 5 minuten koken.
Los de miso op in een beetje van het kookwater in een apart kommetje en nadat het geheel opgelost is, voeg de opgeloste miso toe aan de groenten.
Voeg nu het gembersap toe.
Laat de soep nog even 3 à 4 minuten staan op een laag vuur maar zorg ervoor dat het niet kookt.
Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie of verse bieslook.