Recept voor heldere selderijsoep van knolselderij en bleekselderij



Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine knolselderij
4 stengels bleekselderij
2 afgestreken theelepels groentebouillonpoeder of dashi
1 liter water

Indien gewenst
fijngesneden verse peterselie

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Borstel de knolselderij schoon en snij in kleine blokjes.
Was de bleekselderij en snij in korte stukjes van ± een centimeter.

Bereiding
Doe het water en het bouillonpoeder bij elkaar in een pan en breng aan de kook.
Zodra het kookt doe er de knolselderij bij en laat 5 minuten koken.
Doe na 5 minuten de bleekselderij erbij en laat nog 10 minuten koken.
Proef of de soep zout genoeg is, voeg desgewenst nog wat zout toe.
Je kunt de soep garneren met een beetje verse peterselie.