Recept voor shoyubouillon met udon
Ingrediënten voor 4 personen
1 pakje udon
1 stukje kombu van 2 centimeter
2 shitake
scheutje shoyu
4 - 6 koppen water
Indien gewenst
fijngesneden lente-ui ter garnering
Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten
Voorbereiding
Laat de kombu en shitake gedurende ten minste 1 uur weken, maar overnacht weken is beter.
Snij eventueel de lente-ui in kleine stukjes.
Bereiding
Doe 2 koppen water in een pan en breng aan de kook.
Doe de udon erbij en kook gedurende 12-15 minuten.
Als het klaar is, doe de udon in een vergiet en spoel af met koud water.
Doe de kombu en shitake in een pannetje met 2-3 koppen water.
Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Haal de kombu eruit. Deze is wel eetbaar, maar niet lekker.
De kombu kun je bewaren, om nog een keer te gebruiken.
Doe nu de shoyu erbij.
Proef even om te zien of het zout genoeg is.
Zo ja, dan is het klaar, zo nee, voeg nog wat shoyu toe.
Wanneer je het in de ochtend eet gebruik dan wat minder shoyu, maar 's middags kun je wat meer gebruiken.
Garneer eventueel met de lente-ui.
Met dank aan Dini!