Recept voor uiensoep met mochi



Ingrediënten voor 4 personen
5 uien
3 blokjes mochi
2 eetlepels sesamolie of zonnebloemolie
1 snufje zeezout
2 eetlepels shiro miso of witte miso
1/3 theelepel oregano of 1/3 theelepel basilicum of 1/3 theelepel marjoraan
1 stukje verse gember van ± 3 cm lengte
water

Indien gewenst
wat fijngehakte verse bieslook of wat fijngesneden prei ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Snipper de uien.
Snij de mochiblokjes in stukjes kleiner dan dobbelsteentjes.
Rasp de gember met schil met een grove rasp en pers met blote hand het sap eruit.

Bereiding
Verhit de sesamolie of zonnebloemolie.
Zodra de olie heet is, doe de uien erbij en draai het vuur laag.
Doe er na ± 5 minuten de blokjes mochi bij.
Laat nog een paar minuten doorbakken, terwijl je af en toe omroert.
Doe er kokend water bij, zodanig dat de uien onder water staan.
Laat 5 minuten koken tot de uien gaar zijn.
Doe het gembersap erbij.
Roer om.
Doe de witte miso in een kommetje en voeg daar een scheutje van de soep aan toe.
Zorg er voor dat er geen klontjes meer inzitten en voeg vervolgens toe aan de soep.
Doe het vuur uit.
Doe de oregano of basilicum of marjoraan erbij.
Mix met een staafmixer.
Breng nog even aan de kook.
Zodra het kookt is het klaar.
Garneer met een paar takjes fijngesneden verse oregano of basilicum of marjoraan of wat fijngehakte verse bieslook of wat fijngesneden prei.

Met dank aan Dini.