Recept voor zoete groentesoep met gierst



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop gierst
1 theelepel sesamolie of zonnebloemolie
1/2 kop pompoen
1/3 kop wortels
1/2 kop kool
1 ui
4 snufjes zeezout
5 - 6 koppen water

Indien gewenst
fijngesneden peterselie of in repen gesneden nori ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Snipper de ui.
Snij de wortels in kleine stukjes.
Snij de kool in kleine stukjes.
Snij de pompoen in kleine blokjes.

Bereiding
Was de gierst en doe deze in een pan op een hoog vuur en rooster totdat deze lichtbruin is en een zoete geur afgeeft.
Tijdens het roosteren steeds roeren of omschudden.
Doe de sesamolie in een gietijzeren pan en verhit.
Als de olie heet is doe er de gesnipperde ui bij en bak gedurende 2 à 3 minuten.
Doe er de gierst bij en roer goed door.
Doel in een andere pan de groente in de volgende volgorde: eerst de kool dan de pompoen en dan de wortels en bovenop de gierst met uien.
Voeg het water toe en zet het vuur hoog.
Breng aan de kook.
Wanneer het kookt laat dan sudderen gedurende een half uur.
Voeg de snufjes zeezout toe en laat nog 10 minuten sudderen.
Proef of het zout genoeg is en voegt desgewenst nog wat zout toe.
Serveer met de peterselie of de nori.